Bismilla je nepresušni izvor snage.
Ko kaže započeo sam svoj posao sa Bismillom i nisam uspio, znajte da taj laže !
Za svaki hajr postupak ili posao izgovorite Bismillu, i rezultati će doći, bez obzira na okolnosti vi morate vidjeti rezultate.
Ogromna je snaga koja nam je data preko bismille. Ona može da zaustavi rakete, stotinu raketa. Može planetu da pomjeri iz njene oribite.
Snaga Bismille se ne nalazi nigdje drugdje.
Najveću snagu dobijamo od Bismille. Ona može da obara rakete, da zaustavlja vojsku. Ali šejtan je učinio da to ljudi zaborave.
Svi su ostali bez njene snage, radjaju se bez Bismille, započinju poslove bez Bismille, i svaki njihov posao propadne.

Riječi koje bi mogle da opišu Bismillahir-Rahmanir-Rahim, do kraja svijeta ne bi prestale opisivati. Tolika je veličina i snaga Bismile.
Stoga kad započinjete biko kakav posao, počnite sa Bismillom.
I vaš posao će biti jak i uspješan. Jedino nije moguče početi loš posao sa Bismillom.
Nemoguće, to izaziva strah, strah i strah. Može li čovjek piti alkohol i izgovoriti Bismillu, nema šanse, to izaziva strah.
Bismillahir-Rahmani r-Rahim. Bismillahi alladhi la yadurru ma`a Ismihi shay'un fi al-ardi wa la fi as-sama'i wa Huwa as-Sami`u al-`Alim. Izgovarajmo Bismillu da se oslobodimo nevolja!

Izgovarajte Bismillu i ničeg se ne plašite.
Imam Mehdi a.s., će tekbirima i bismillom cijeli svijet okrenuti. Zaustaviti svu tehnologiju, brodove , avione. Hvala Gospodaru Svijetova kad nam je dao Bismillahir-Rahmanir-Rahim!

Neka vaši domovi budu sretni, neka vaši poslovi budu uspješni, neka prepreke ne stoje na vašem putu, neka se otvori za vas bereket! I ne bojte se ničeg i nikog, posebno ne onih koji nemaju Bismillahir-Rahmanir- Rahim!

Bismilla je sa nama, zato ne plašite se!

El Fatiha!